Kiotossa järjestetään monenlaisia kirpputoreja, antiikki- ja käsityömarkkinoita joka kuukausi. Toji temppelin kirppari on aina joka kuun ensimmäinen sunnuntai, sinne siis.
1350610.jpg
Toji temppelin viisikerroksinen pagoda on korkein maailmassa (tai noh, ainakin Japanissa, niin eikös se silloin oo koko pallolla, vai onko noita muuallakin? Mene ja tiedä.). Naran vastaava jää kaveristaan 2 cm jälkeen.
1350589.jpg
Temppeli alue oli yllättävän iso ja osana sitä oli tämmönen nätti japanilainen puutarha ja lammikko.
1350665.jpg
Temppeli alueella oli myös kaksi valtavaa rakennusta joitten sisältä löytyi buddha-patsaita. Melko suuria pystejä olivat, eivät ihan Naran buddhan kokoisia tosin. Ymmärrän kyllä että rakennuksen sisällä ei saa kuvata tai puhua puhelimeen, mutta että  piirtäminenkin on kielletty (!) . Jo on säännöt.
1350692.jpg
Ja sitten se syy, miksi mentiin juuri noita temppeleitä katsomaan: viereinen kirpputori. Tuli niin Saksan ajat mieleen, kun Reinin varren kirpputoreja kiertelin. Tavara oli hieman erilaista :) Paljon oli kimonoita ja japanilaista keramiikkaa. Puupiirroksia olisin odottanut olevan enemmän, niitä sinne lähdin metsästämään, mutta valikoima ei ollut suuri ja hinnat olivat aika korkeita. (Hintoja ei ole näkyvissä.. Kirpparit ovat ainoa paikka Japanissa missä tingitään hinnoista.)
1350679.jpg
Paukkuja..
1350762.jpg
Kimonoja, kimonotakkeja ja obi-vöitä.