Viime perjantaina piipahettiin Shon luona pelaamassa korttia. Olin siis ensimmäistä kertaa japanilaisen kodissa, kyseessä tosin yhden huoneen opiskelijakämppä, mutta kumminkin. Kummallinen vessanpönttö sieltäkin löytyi ja vessatohvelit myös, outoja nuo japanilaiset.
Illan aikana opittiin (uusien korttipelien lisäksi) japania ja opetettiin suomea Sholle ja Ayalle. Nyt Sho vastaa aina "selvä", kun sovitaan jotain :) Saa nähdä kummat oppii nopeammin, mie ja Maaria japania vai japanilaiset suomea...
890794.jpg
Niin ja kyllähän sitä vähän oluttakin maisteltiin. Ensimmäistä kertaa Japanissa! Aika hyvin, että vasta viikon oleskelun jälkeen eksyttiin olusten äärelle. Tosin Seminaaritaloilla ei saa omia juomia juoda... Mutta nytpäs meillä on paikka missä juopotella, jos niikseen tulee. hihii!
890806.jpg
Mie, Maaria, Sho ja uusi ystävämme Aya (Shon naapuri).

On se kumma, että korttipelit yhdistää vaikkei kovin kummosta yhteistä kieltä ookaan. Istuttiin pelipöydän ääressä monta tuntia, tunnelma vapautui ja läppä alkoi lentää. Eikä nyt ole kyse kuningas alkoholin verryttämistä kielenkannoista, ihan vaan yhdet hörpättiin. Hassua että monet pelit olivat tuttuja kaikille, eri nimillä tietenkin, mutta paskahousu ja ristiseiska tunnetaan täälläkin puolella maapalloa. Ja juu, tiiän eivät oo suomalaisia pelejä, mutta kumminkin. Universaaleja huveja.

Ollaan aika samoilla linjoilla Maarian kanssa noissa juomingeissa, eiköhän sitä Suomessa ole örvelletty ihan tarpeeks ja siellä sitä voi tehdä ihan sielunsa kyllyydestä. Täällä juopottelu ei ole niin yleistä. No joo, on baareja, ja karaoke kuppiloita, mutta juopuneita ei juurikaan näe. Tai jos näkee, niin ne herraset on kovin hiljaisia ja siitäpä juuri meitä varoitettiinkin, että japanilaisilla tavat on erilaisia. Lisäksi taloissa ei juurikaan ole eristyksiä, joten yöllinen ölinä kuuluu taloon sisälle samalla tavalla kuin samassa huoneessa ois. Ihan paikallisten yöuntakin yritän nyt varjella, miehän en tunnetusti oo niitä hiljasimpia immeisiä juovuspäissäni :)
Vielä lisäpointtina on se, etten tunne paikkoja vielä kovin hyvin. Juovuspäissään ei tee mieli junalla lähteä töhöilemään Osakasta kotiin. Liikennekin on ihan eri luokkaa kuin Helsingissä/Savonlinnassa (Ruokolahdesta nyt puhumattakaan). Ehkä sitten vähän ajan päästä. Ja rauhallisesti. (no sen näkee sitten).