Viime viikonlopun aktiviteetteihin kuului erinäiset synttäribileet ja yukatan sovitus. Jostain syystä suurin osa täällä asuvista suomalaisista vaihtareista on syntynyt syksyllä. Maarialla synttärit 25.9. Petrillä 28.9. ja miulla 6.10. Siitäpä ollaan saatu lisää vettä myllyyn tarinoihin: Talvella ei ole muuta tekemistä kuin ryyppääminen ja naiminen, kun on niin kylmä ettei ulos voi mennä. Karhujen metsästys on yleinen huvi, "Petri tappaa kaikki Suomen karhut" -lause oli ensimmäinen mitä Joe (se toinen puolisko Maariasta) osasi sanoa suomeksi. Suomalaiset asuvat luolissa ja keksivät pyörän vasta viime vuonna...

Perjantaina oli siis Petrin juhlat. Käytiin 14-hengen porukalla syömässä ja maistelemassa oluita. Olikin aikamoinen haaste löytää paikka mihin kaikki mahtui, lopulta löyettiin perinteinen japanilainen ravintola, joka järjesti niin että päästiin ihan samaan pöytäänkin istumaan. Tunnelma oli mukavan leppoisa, osa lähti vielä jatkamaan, mutta ite lähin pienemmän porukan mukana kotiin päin illan viimisellä bussilla. Lauantaina kun odotteli yukatan sovitus, niin en halunnut valvoa ja odottaa aamun ensimmäistä kyytiä. Vähän aikaa istuttiin vielä puistossa ja tutustuttiin juoma-automaattiin. Voin sanoa olleeni ensimmäistä kertaa humalassa Japanissa, tosin lievässä, oli rentouttavaa.
955331.jpg
Siinä niitä kerta-annos sakekuppeja nyt on. Ja oikein osuvasti ASS UP (perseet olalle:) Eivät etiketin tekijät oo ihan loppuun asti aatelleet, kun kirjottivat "class cup" mukin kylkeen...

942859.jpg
Lauantai aamuna pääsin sitten ensimmäisten joukossa valkkaamaan mieleistä yukataa, eli kesäkimonoa. Eikä ees puhalluttanu, väsytti vaan.
942891.jpg
Pukeutuminen ei ihan yksin onnistuisi (ainakaan vielä, kerran touhua katsoneena).
942927.jpg
Tätit kisko nyörejä ihan kaksinkäsin ja siltä se sitten tuntukin. Kiristi. Puvun alle sai jättää vaan alusvaatteet (ja hyvä niin, tuli nimittäin kuuma). Lisäksi laittovat toppausta tissien alle, kun vyötärö ei saa näkyä. Hieman hymyilytti, kun ensimmäisen kerran Japanissa tissejä kehutaan,ni kehuja on keski-ikäinen nainen. Lopputulos täytyy olla tasanen pötkylä.  Puvun pituus säädetään kahdella ohuella nyörillä joiden päälle laitetaan pahvinen lappu (näkyy ylemmässä kuvassa), lopuksi pyöritellään obi (värikäs vyö).
942932.jpg
Siinä obi takaa. Obin sitomisessakin on omat sääntönsä. Naimattomat ja naimisissa olevat naiset kietovat obin eritavalla.
942967.jpg
Mie, ensimmäisen viikon kämppis Suzy (Itävälta) ja Hilja (Suomi, ai mitenniin ette ois arvannu).
942985.jpg
Sitten muita nättejä yukatoita. Valitettavasti en vasemmanpuoleisen tytön nimeä muista, sinipukuinen tytteli on Neave, ruotsalaisen Karinin kämppis.
942993.jpg
Sitten ainoat pojat, jotka uskaltautuivat pukuja sovittelemaan. Ja tattaraa, mistäs pojat on kotoisin? No RUOTSISTA tietenkin :D Mats (tuttu juoksuclubista),mie ja Fredrick (asuu samassa talossa). Niinkun näkyy miesten yukatat/kimonot eivät ole niin värikkäitä kuin naisten.
943007.jpg943015.jpg
Tässä näette miesten ja naisten obien eron. Naisten obi on paljon paksumpaa ja jäykempää kangasta kuin miesten. Eikä miesten obia sidota yhtä näyttävästi.
943083.jpg
Paikalliset naiset, jotka pukivat meidät, näyttivät myös muutamia tansseja. Tämän tanssin juoni oli, se että kaikki kolme naista ovat rakastuneet samaan mieheen ja tappelevat hänestä. Loppupeleissä kukaan ei miestä saa. Traagista.
947113.jpg
Tässä on alkuposeeraus toiseen tanssiin, jossa muisteltiin edesmenneitä ihmisiä.. (tai jotain semmosta).
Lopuksi tanssittiin Bon o dori -tanssia, kolme rinkiä sisäkkäin, vähän niin kuin letkajenkkaa, mutta ilman hyppyjä ja rauhallisempi tahti, käsiä huidottiin enemmän, eikä toisiin koskettu. Tanoshikatta desu.
943031.jpg
Kaik yhes koos.
954997.jpg
Lauantai-iltana juhlittiin miun ja Maarian synttäreitä Shon luona. Kalja virtas, suomipoppi soi ja hauskaa oli. Sho ja Aya oppivat taas lisää suomea, nyt osaavat jo laskea 1-10 suomeksi. Itse opin tuikitärkeät sanat: yopparai (=humala) ja futsukajoi (=krapula). Y lausutaan japanissa, kuten j Suomessa, jolloin yopparai:sta tulee helposti mieleen "juoppo", tämän opetin Sholle myös (ISO virhe, nyt aina kun Sho:ta näkee yliopistolla, kuuluu "juoppo!" Hauskinta näissä sanoissa on kuitenkin niiden kanjit. Yopparai koostuu litistetystä sakepullosta ja kanjeista yhdeksän ja kymmenen. Krapula taasen on muuten sama, mutta eteen liitetään kakkosen ja päivän kanjit. Mitä opimme tästä: jos kahden päivän ajan juo 90 pulloa sakea, tulee krapula.
Takana Aika, Aya, Sho ja Saya. Edessä Mami, mie ja Maaria.

Sunnuntaina nukuin pitkään, joogasin, pyykkäsin, kokkasin ja luin sanakokeisiin. Hyvä saavutus päivältä, jolloin olin varautunut potemaan futsukajoi:ta.. Mutta kuinkas ollakaan, ei ollut kohmeloa! jihaa. Mie tykkään tästä kohtuudella juomisesta.