Perjantaina ja lauantaina tutustuttiin noihin naapurikaupunkeihin. Hirakata on siitä kivalla paikalla, että sekä Kiotoon että Osakaan pääsee puolessa tunnissa. Ollaan Keihan-junalinjan puolessa välissä ja samalla puolessa välissä noita kaupunkeja, tosin maisemat eivät juuri matkalla muutu, ihan kuin samassa kaupungissa matkustaisi...
874043.jpg
Tässä Kioton Kiyomizun (=pyhän veden) temppelialuetta.
874331.jpg
Ensimmäinen Maiko-san saattajineen nähtiin temppelialueella myös. Maikoksi kutsutaan geishaksi opiskelevaa tyttöä.
874048.jpg
Tässä sitä ollaan jäätelöllä, vihreätee-vanilja pehmikset löyty. On muuten hyvää. Julkisella paikalla syömistä ja juomista pidetään epäkohteliaana. Esim. junissa/metroissa ei saa syödä/juoda. Ainoat suht hyväksytyt paikat ovat kioskien lähistöllä tai juoma-automaattien vieressä. (Sama koskee tupakan polttamista, jossain näkyy jopa kieltoja NO SMOKE-WALKING = ei savukävelyä/älä polta kävellessäsi). Juomiskielto tuottaa jokseenkin ongelmia näin kuumina päivinä, neste hukka iskikin tiistaina polkupyöriä etsittäessö, ja piti illalla käydä morjestamassa vessanpönttöä, tankata vettä ja ottaa särkytabletti. Ei ollut kivaa.
Perjantaina sitä ongelmaa ei enää ollut, kai tähän kuumuuteenkin pikkuhiljaa tottuu. Muistin myös juoda enemmän, taisin tosin olla epäkohtelias ulkomaalainen monenkin mielestä, mutta sille nyt vai ei voi mitään. Mielummin niin kuin päänsärky. Tällä hetkellä oon vielä turisti :) Rakotkin alkoivat jo parantua ja perjantain ja lauantain kävelyt eivät enää tuntuneet niin ilkeiltä.
874066.jpg
Oranssin portin kautta pääsee temppelin pyhimpään osaan, joka näkyy oikealla. Sinne oli ihan pääsymaksukin, muuten temppelin lähistöllä sai kierrellä vapaasti ja siellä oli paljon ihania pieniä puoteja täynnä keramiikkaa, viuhkoja, makeisia, kimonoja ja muita japanilaistyylisiä vaatteita yms.
874076.jpg
Tässä meidän ryhmän oppaana toimineen Lisa ja Kanako. Ihme juttu tuo voitonmerkin näyttäminen japanilaisilla, ne tekee sen aina kun kuvia otettaan. "Hai, Chiisu" (cheese) kuuluu myös sanoa :)
Kioton reissu oli siis koulun järjestämä juttu, johon osallistui paljon vaihtareita. Kaikille ryhmille jaettiin sitten ryhmänjohtajat joitten johdolla mentiin tutustumaan temppeliin.
874089.jpg
Kuten kuvasta näkyy temppeli sijaitsee korkealla vuoren rinteessä ja keskellä metikköä.
874092.jpg
Siinä sitä nyt hörpätään, temppelin pyhää vettä. Kuulemma sen jälkeen pitäis jotain hyvää tapahtua...

Sitten lauantain OSAKAN reissuun. Oppaana mukana oli Saya, miun puhekaveri.
874098.jpg
Maaria ja Sayahan se siinä. Taustalla näkyy katua tai oikeammin suunnattoman isoa ostoskeskusta, sillä katu oli katettu ja vieri vieressä oli vaikka sun minkänäkösiä kauppoja.
874103.jpg
Osakassahan oli MM-kisat meneillään, ihan stadionille asti ei ehditty, keskustassa oli niin paljon nähtävää ja koko viikon kävelyt tuntuivat vielä jaloissa. Tässä kumminkin Osakan kisojen mainosseinä, jossa näkyy hyvin japanin joukkueen virallinen kisa-asu.
874110.jpg
Tässä kisojen virallinen maskotti tai jotain. Toivottaa kaikki  maat tervetulleeksi.
874113.jpg
Sitten syötiin Osakan herkkua Takoyakia, tommosia palleroisia, joiden sisällä on mustekalaa ja kasviksia.
874339.jpg
Vielä lähikuva takoyakista. Ei näytä kovin hurmaavalta, mutta hyvää oli. Olivat vaan pirun kuumia.
874341.jpg
Käytiinpä myös tommosessa maailmanpyörä-härvelissä, joka nousi 77,4 m:n korkeuteen. Sijaitsee ihan keskellä shoppailualuetta.
874121.jpg
Tämmöset oli näkymät korkeimmalta kohdalta.

Sunnuntai menikin sitten viikon asioita sulatellessa ja tietokoneen kanssa leikkiessä.
Mutta tässä nyt esimakua teillekin näistä lähikaupungeista. Ensivaikutelmat olivat kyllä upeita, vaikka vasta ihan pintaa raapaistiin, lähiaikoina tutkitaan lisää...