Heipä hei ystävät rakkaat.
Anteeksi pitkä päivitystauko... Tällä ensimmäisellä viikolla vaan on ollut niin paljon kaikenlaista, etten ole ehtinyt/päässyt kirjoittamaan. Nyt oma kone toimii ja sen mukana äät ja ööt.
Eli aloitetaanpa ihan järjestyksessä kertomaan mitä kaikkea tällä viikolla onkaan tapahtunut.

Lähdin Ruokolahdelta 26.8.2007 Maarian ja Maarian isukin kyydissä Helsinkiin. Päästiin hyvissä ajoin lentokentälle, hieman laukkujen ylikilot hermostutti. Itelläni oli 25kg ruumaan menevässä laukussa ja 10 kg käsimatkatavaroissa. Lentokentällä täti ei edes katsonut laukkujen painoa, Maarialla oli iso rinkka ja matkalaukku, joiden yhteispaino oli varmaankin lähempänä 35-40kg. Aivan loistavaa siis, ei jouduttu maksamaan ylikilojen korvauksia! hihii. Saatiin myös tietää, että kone lähtee ennakotiedosta poiketen 2h myöhemmin sillä Hongkongista tulluva kone oli myöhässä. Hyvitykseksi saatiin 17 euron arvoiset lipukkeet, jotka sai käyttää tax free -alueella niin kuin parhaaksi näki. Loistavaa, ilmainen ruoka siis.

Sitten käsimatkatavaroitten kanssa läpivalaisuun. 32 litran pikkurinkka toimi käsimatkatavaroille mainiosti, se mahtui just vaadittuihin mittoihin. Rinkkaan/reppuun olinkin pakannut tietokoneen ja piilarinesteen, enkä juuri muuta. Eikä ongelmia ollut.

Sitten aikaa kuluttamaan. Uusien reittien ansiosta lentokentällä näytti parveilevan hirmu paljon aasialaisia ihmisiä, ilmotustaulut olivat japaniksi ja muumikauppa oli ilmaantunut myös. Ostinkin tuliaisiksi muutaman muumipinssin ja suomi-magneetin. Ne annan sitten mukaville japanilaisille, esim. Speaking Partner ohjelman kaverilleni.

Viimein seitsemän aikaan illalla päästiin koneeseen. Silloin ois väsyttänyt tosi paljon, mutta ruokaa odotellessa piristyin enkä enää myöhemmin tahtonut saada unta. Lennolla tuli muutama tunti torkuttua.
Japaniin päästiin 27.8. klo 11.00 aikoihin. Tullin läpi kävely onnistui, sillä olimme jo lentokoneessa täyttäneet tulliselvitykset valmiiksi. Mukana ei ollut käsiaseita, pistooleja, konekivääreitä eikä eläimiä, esim. kilpikonnia. Huumeitakaan ei tuotu. Oltiinpa tylsiä matkalaisia.