Tuli tässä mieleen yks iso-veikan kommentti miun Saksa-ajoilta. Olin kuulemma saksalaistunut huomattavasti, omat kauppakassit mukana jne. Nyt olen sitten miettinyt, että mitä japanilaisia tapoja olen adoptoinut omaan käyttöön. Kauppakassi kulttuuri ei täällä valitettavasti päde, joka kerralla kaupan täti mättää mukaan kaksi muovipussia. Minikokoista tietenkin, sellaisia mihin Suomessa pakataan hedelmät.

Mutta hieman kämmentä isomman pyyhkeen mukana kuskaamisen olen aloittanut. On muuten kätevä! Ensimmäisten viikkojen aikana oli niin kuuma, että pyyhettä tarvitsi kasvojen kuivaamiseen hiestä, nyt sateesta. Lisäksi julkisissa vessoissa on vain puhaltimet (jos niitäkään) käsien kuivaamista varten, joten oma liina on hyvä olla mukana. Tämä on siis aivan yleinen käytäntö paikallisten keskuudessa ja jokaisesta matkamuistomyymälästä löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja. Omani ostin Universal Studioilta, Jurassic Park aiheinen, vihreänsävyinen tietenkin :)

Toisen viikon aikana kävelin kuten japanilaisnaiset (ihan tahtomattani tosin, jalkojen rakot eivät vaan antaneet myöten normaaliin harppomiseen). Japanilaisnaiset sipsuttavat, eivätkä osaa kävellä korkokengillä. Ja silti jokaisella on jonkunlaistet korkokengät jalassa. Voi miksi?? Ja varsinkin päivinä jolloin jo etukäteen tietää, että pitää kävellä paljon. Ihmeen urheasti ne vaan raahustaa, niin, raahustaa, sillä koroista ei kuulu normaali kips-kops vaan raaps-raaps ääni, kun sandaalinkorko putoaa maahan ja laahaa perässä.

Junissa kaikkien kirjat on päällystetty. Yhdenkään kirjan nimeä et pysty kannesta lukemaan ja kirjakaupoissa myyjät kääräisevät kannen peitoksi paperit jo valmiiksi. Niinpä minäkin sitten peitin rakkaan lonely planettini, ihan jo senkin takia,etten näyttäisi niin turistilta.. Vaikka juu, tiedän, kyllähän sen nyt jo naamasta näkee etten paikallinen oo.. (On muuten häröä olla ainoa länkkäri junassa.)

Kännykkäkorut. Jep, kaikilla on niitä! Miehilläkin! Ja monilla rilluttimia roikkuu viisi tai kuusikin  puhelimen  perässä ja useissa on vielä kulkunenkin! Mahtaa olla helppo vastailla kun on langoissa kiinni. Mutta juu, täytyy myöntää. Miullakin on nyt yksi (mutta vain yksi) killutin, mutta sen sain lahjaksi paikallisilta tanssiryhmän naisilta silloin kun sovitin yukataa.. Eli ite en oo ostanu!

Asiat joita en ole aloittanut:
Kynnet. Naisilla on hirmu pitkiä kynsiä ja niissä erilaisia lakkoja, timantteja, kirjaimia, rusetteja, sydämiä etc. Lähes kaikilla on myös pitkät varpaankynnet ja nekin lakattu, vähän hillitymmin tosin. Olen myös huomannut että monilla miehilläkin on pitkät kynnet. Hämmentävää. iy.

Harvalla naisella näki hihatonta paitaa, vaikka oli tosi kuuma. Minishortsien pitäminen on sitäkin yleisempää. On se niin outoa, että jalkaa saa näyttää niin pitkälle kun se on mahdollista, mutta yläosana pidetään melkein poolopaitaa.

Että tämmöstä.