Yliopiston opiskelijat järjestivät kaksi päiväiset festivaalit marraskuun alussa. Niiden yhteydessä oli myös kansainväliset festivaalit, pääosassa (ylläri pylläri) kansainväliset vaihtarit.
Festivaaleihin valmistauduttiin huolella, tanssiryhmät reenasivat joka ilta yliopiston alueilla, isoja kylttejä maalattiin ja H-hetken lähestyessä kojuja ilmaantui ympäri pihamaata. Suomi-puoti otti rennosti, kahtena iltana piirreltiin ja leikeltiin lehdistä kuvia, voilá, kyltit on valmiit.
Savonlinna-osasto kunnostautui myös ja valmisti 20 minuutin pituisen suomen kielen oppitunnin. Tunnille ilmaantui ennätysmäärä osaanottajia (osa puolipakolla tuotuja kavereita), jotka sitten oppivat kaikki suomen kielen tarpeelliset sanat: täh?, yksi olut kiitos, krapula.
1055580.jpg1055526.jpg
Cheerleaderit olivat todella taitavia. Ovat kuulemma ihan kuuluisia tällä alueella ja voittaneet jotain palkintoja.
1055489.jpg1055449.jpg
Päästiin Karolinan kanssa ihan kuvaankin yhden tanssiryhmän kanssa.
Festivaaleilla esittäytyvät kaikki koulun ulkopuoleiset clubit. Clubit ovat harrastuskerhoja, jotka tapaavat 3-6 kertaan viikossa. On karatea, aikidoa, nyrkkeilyä, tennistä, pesäpalloa, uimista, taideclubeja (kalligrafiaa, maalaamista, valokuvausta), opastusta (olivat ottaneen kuvia Kioton kuuluisista temppeleistä ja pitivät kiertoajelun yhdessä luokassa).. Festivaaleilla pääsi katsomaan myös coverbandejä ja Sound of Music musikaalin.
Clubit keräsivät itselleen rahaa myymällä ruokia. Monenlaista herkkua tuli maistettua, takoyaki (mustekalapallerot), toriniku (kanavartaat), yakisoba (nuudeleita yaki-kastikkeella), dango (pallerot, joitten sisällä on suklaata tai ankoa eli makeaa soijapapu-tahnaa) ja tempurajäätelöä (jäätelö joka on uppopaistettu)...
1060110.jpg1060094.jpg
Maaria maistoi tuommoisen katkarapulastun, jonka päällä oli paistettu kananmuna ja kastikkeita. Pieni palanen eksyi miunkin suuhun, olihan tuo... mielenkiintosta. Oikeanpuoleisessa kuvassa pojat grillailee kanaa...

Lauantaina oli sitten meidän vuoro näyttää parastamme. Ja sehän onnistui. Jälkeenpäin kuulin kehuja, että Suomi-puoti oli suosituin (tai ainakin jaetulla ensimmäisellä sijalla Thaimaan kanssa). Liekö johtuneen meidän tarjoamista herkuista; näkkileipää, salmiakkia ja suklaata :). Salmiakki ei monta ystävää saanut, kovin oli hauskoja ilmeitä ihmisten naamoilla. Eivät oo ikinä syöneet karkkia joka ei ole makea. Siinä oli meillä selittämistä.
1055460.jpg
Siinä Suomi-puoti koko komeudessaan. Made by Maaria and Tiina. (vaikka kaikki muutkin suomalaiset yrittivät siitä kunnian ottaa.)
1055462.jpg
Ja tässä kaikki suomalaistet vaihtarit: Peter, Jukka, Petri, Maaria+Finlandia(joka tuuraa Maijaa), Mie ja eturivissä Hilja.
1055466.jpg
Festivaalit päättyivät loppuseremoniaan jossa kuultiin perinteistä rummutusta. Oli muuten komeeta kuultavaa.
1055506.jpg
Festivaalin aikaan saaman ryhmähengen ansiosta illalla päätettiin lähteä Suomi-porukalla karaokeen. Tässä kuvassa Suomi-tytöt: Petri, Maaria, Maija ja Hilja.