Vieraissa maissa käydessäni/asuessani olen huomannut, että ruokakaupat on joka puolella omanlaisiaan. Monet eivät lomaillessaan edes astu ruokakauppaan, sillä aamiainen syödään hotellilla ja illalla käydään ravintolassa syömässä. Onhan sekin tietysti mukavaa vaihtelua Suomen arkeen, mutta monilla jää paljon näkemättä, jos eivät käy pällistelemässä paikallisia outouksia ruokakaupassa. Sieltähän ne raaka-aineet niihin ravintola-annoksiinkin tulee.
Japanissa ruokakaupassa käynti onkin sitten vielä astetta extremempää. Hyvällä säkällä saattaa osata tavata katakana-kirjaimet (joilla kirjotetaan vierasperäisiä sanoja) esim. yoguruto = jogurtti, oranji = appelsiini jne. Mutta tuoteselostuksien lukemisesta saa vaan haaveilla, liikaa tuntemattomia kanjeja (Kiinasta peräisin olevia kirjotusmerkkejä, joita japanin kielessä on n.2000 käytössä).
Seuraavana tuleekin sitten kuvasarja lähikaupastamme Top World:ista. Maaria-san toimii mallina.
880701.jpg
Monet asiat ovat Japanissa pienempiä kuin koto-Suomessa. Tässä esimerkiksi kauppakärryt, mallia lapsi-istuin. Ruuatkin pakataan kaupassa käynnin jälkeen pikkuriikkisiin pusseihin (Suomessa samankokoisiin laitetaan vaan hedelmät). Olisi hauska nähdä miten  monilapsiset perheet käyvät kaupassa...
880703.jpg
Tässä jotain epämääräistä, sieniä ja mitähän nuo vihreät nykeröiset mahtavat olla, kurkkuja?
880705.jpg
Valmisannoksia..
880716.jpg
Sushia. Näitä oon ostanu muutaman maistaakseni, hyviä ovat. Ja halpojakin vielä. Yksi rasia maksaa 200-300 jeniä eli 1,2-1,8 euroa.
880721.jpg
Siinä on merilevähylly.
880726.jpg
Tässä nuudeli-valikoimaa, on muuten monen väristä ja paksusta nauhaa. Eikä tässä vielä ole tuore pastat/nuudelit joukossa.
880724.jpg
Vihreää teetä monessa eri muodossa.
880732.jpg
Säälittävä leipähylly. Tuon kummosempaa leipää ei olla Japanissa nähty, paahtoleipää, paahtoleipää, paahtoleipää vaan. Muutaman päivän sitä söin, mutta nyt oon lopettanu. Leipää pitää syyä siellä missä se on kunnollista, tää on riisi-maa, joten teen niinkuin paikalliset. Aloitan aamuni riisillä.
880736.jpg
Sake-hylly. Näitä oon vaan kattellu päältä päin. Seminaaritaloille ei alkoholia saa tuoda... Yleisissä tiloissa on kamerat, joista yleistä järjestystä valvotaan. En tosin tiedä mistä Okaa-san ja Otoo-san saisi tietää jos jotakin omassa huoneessa juotais.. Hmm.
880741.jpg
Ja katos perhana, ketkäs ne on päässy soluttautumaan tännekin asti. Saksalaiset prkl. Karkkihyllystä löytyy myös sveitsiläistä suklaata jne. Niitä välttelen parhaani mukaan, samoin McDonaldsia.
880743.jpg
Kassalla ei ole liukuhihnoja.. Sinne vaan mennään oman korin kanssa ja täti sitten hinnan ottaessaan nostelee tavarat tyhjään koriin, joka sitten viedään pakkauspöydälle (maksun jälkeen tietenkin).
880746.jpg
Tässä sitten pakataan.
880748.jpg
Parkkipaikalta vielä jänskä yksityiskohta. Parkkiruudut on merkattu tuommoisilla rinkuloilla, jotta ihmiset pääsevät autoistakin ulos. Jos noita ei olisi, olisivat autot pysäköitynä ihan kylkikyljessä..