Lauantai alkoi aikaisin, tapasin Sayan 8:30 Osakan asemalla ja matka Himejille alkoi. Himeji on kuuluisa linnastaan Himeji-jo:sta. Se on 1300-luvulla (ilman betonia) rakennettu linna ja kuuluu maailman perintökohteisiin.
1055679.jpg
Matkalla huristeltiin Koben ohi ja nähtiin maailman pisin (3,9 km) riippusilta Akashi Kaikyoo, joka yhdistää Honshun ja Awaji-shiman saaren toisiinsa.
1055673.jpg
Komia oli linna, paljon parempi kuin Osakan vastaava, sillä tämä oli restauroitu alkuperäistä kunnioittaen, ei hissejä tai modernia tekniikkaa.
1055731.jpg
Niinkin paljon vanhaa kunnioitetaan, että sisälle pääsi hiippailemaan vain lipokkaissa. Siinä oli saksalaisilla ukoilla ihmettelemistä ja ähkimistä. Muutama kääntyi poiskin, vaikka mie selitin,että sukkasiltaankin saa mennä (niin luki lapussa). Kummallista.
1055715.jpg
Näkymissäkään ei ollut valittamista. Jos oltais viikkoa myöhemmin tultu, niin puut olisivat päässeet täyteen loistoonsa, mutta nättiä näinkin.
1055747.jpg
Linnan jälkeen vierailtiin linnan viereisessä japanilaisessa puutarhassa.
1055794.jpg
Tässä yksi räpsäys Kooko-en puistosta. Parempaa ilmaa retkelle ei olisi voinut toivoa, kirkas, kirpsakka syysilma piristi kummasti mieltä.
1055805.jpg
Linnan ja puiston jälkeen siirryttiin kaapelihissillä vuorelle ja katseltiin muutamat temppelit, alueen temppeleistä kahdeksan ja buddhapatsaista seitsemän on julistettu tärkeiksi kulttuuriaarteiksi (Important Cultural Properity) . Tässä alueen päätemppeli Maniden joka on omistettu armon jumalattarelle Kannonille.
1055820.jpg
Tässä Daiko-doo auditoriossa filmattiin muutamat Last Samurai -leffan osat.

Päivän päätteeksi palattiin Osakaan, josta mie jatkoin Kiotoon. Seuraavana päivän kohteena oli nimittäin Arashiyaman festivaalit. Koska festivaaleilla piti olla aikaisin, katsottiin viisaimmaksi varata sieltä huone ryokanista. Pääsin ensimmäistä kertaa japanilaistyyliseen majataloon ja koittamaan o furu:a eli japanilaista kylpyä. Ja totta ne puheet on, kylvyn vesi on tulista, mutta ah, niin rentouttavaa koko päivän kävelyn jälkeen.