Hola! Taas tuli se aika, että Tiinan oli raahauduttava parturiin. Aina sitä tulee lykättyä ja lykättyä ja sitten kun pää alkaa näyttää siltä, ettei ilman pipoa kehtaa ihmisten ilmoilla liikkua...Niin sitten se on viimein mentävä. Näin tälläkin kertaa. Japanissa kieliongelmat nostavat kynnystä entisestään.
Koska aina odotan viimeiseen asti, on kampaamoon meneminen vieläkin kiusallisempaa, sillä parturit katsovat päätä ja varmaan mielessään kauhistelevat, että miten ihmeessä se on saanut hiuksensa tuommoiseen kuntoon. Jihaa...
Ensimmäisen kerran Japanin partureita kävin vaivaamassa jo syksyllä. Silloin ensimmäisestä paikasta minut käännytettiin pois. "Eurokami, dame dame", tarkoitti että eivät osaa tehdä mitään miun eurooppalaisille hiuksille, varsinkaan värjätä niitä vaaleammiksi. Seuraavassa paikassa setä istutti miut jo tuoliin ja pyöritteli päätä. Vaalea väri ei onnistunut, takaisin pikimustaksi olisi kyllä voinut värjätä. Leikkaamaan suostui joka tapauksessa... Päädyin helpoimpaan ratkaisuun ja pyysin vaan leikkaamaan viitisen senttiä pois, ihan suoraan vaan. Ja myöhemmin kävin sitten ostamassa vaalean värin kaupasta.
1314976.jpg
Omatoiminen värjääminen hiukan epäilytti, varsinkin kun suurimmassa osassa väripaketteja on vain piirretty kuva... Eivätkö ne oo saanu kunnon kuvaa ihan oikeesta ihmisestä tuohon kylkeen? Tässä viimisen kokeilun paketti "nachuraaru briiji" =natural bleach =luonnollinen valkaisu, hah, ihan kuin semmoista olisi olemassakaan. Ohjeet olivat tietenkin selkeästi kanjeilla. (Kaksi ekaa kertaa ihan vain värjäsin, tällä viimisellä kerralla tuli pieni kämmi ja ostin vahingossa valkaisuainetta...Enkä tietenkään huomannut sitä ennen päähän laittoa.Mikään ei kumminkaan tehonnut latvojen mustaan väriin...)
 
Nyt kolme kertaa omatoimisen vaalentamisen jälkeen rohkaistuin uudelleen parturin pakeille. Vaalentaminen oli onnistunut niinkin hyvin, että latvat olivat vielä melkein mustat, välillä vähän jotain epämääräistä punertavaa ja ruskeaa ja sitten ihan juuri suht vaaleaa väriä.
1315319.jpg
Lähtötilanne. Valitse värikartasta mikä tahansa väri ja se löytyy miun hiuksista.

1315186.jpg
Ja tähän päädyttiin. Noh, nyt päässä on vain yksi väri, jos tuommoinen harmaa nyt väri on. Edistysaskel sekin, kai. Tällä kertaa jo vähän hienostelin ja selitin, että millaiset hiukset haluan, vähän kerroksia..Haa, ja semmoset sainkin. Tosin himppasen liian lyhyet, mutta koska halusin mustat latvat pois kokonaan niin silloin pituudesta piti tinkiä. Kasvaahan nuo. Värjäys tuotti sitten enemmän ongelmia, täällä kampaamossa ei ole samanlaista valikoimaa värejä kuin Suomessa tai varsinkaan vaaleampia sävyjä. Hiusten valkaisu ja kunnon värien puute johtikin siihen, että ensimmäisellä kerralla hiuksista tuli harmaat.. Toisella värjäyksellä saati kuvan lopputulos aikaiseksi. Huomasin myös, että täällä kampaamon värit ovat ärhäkämpiä kuin Suomessa/Saksassa. Päänahkaa vähän arastuttaa, sitä ei oo aikaisemmin tapahtunut...