Seminaaritalo 2:n murha.
1496735.jpg
Eliza ja Fred rooliasuissaan. Eliza siis ylisöpö (ja verenhimoinen) murhaaja ja yksi Fredin roolihahmoista, jokseenkin tärähtänyt tapaus, joka on täysin varma, että murhaaja oli avaruusolio. Huomaa foliohattu, on muuten samurai-sellainen, jotain hyötyä Takayashiki-sensein opeista ;)

Tässä siis hyvä esimerkki siitä, millaisia sanoja armas Genki -kirja opettaa: avaruusolio, haarakonttori, pervo...Pakkohan ne oli sitten sketsiin ujuttaa. Osaamme myös muun muassa sanoa "Kauhukseni pudotin jääkaapin osastopäällikön jaloille." Kirja ei kerro japanilaisia vastineita esim. housuille tai rappusille. Monia muitakin hyödyllisiä perussanoja on tullut opittua kavereilta, kun kirjasta niitä ei löydy...
1496753.jpg
Keisatsu-san eli polliisi-setä.

Sketsin kuvaamiseen ei mennyt kuin muutama tunti, mikä helpotus. Ehdittiin vielä lauantai-iltana pelaamaan korista koulun kentälle. Voe mahotonta kun oli lystiä.

Sunnuntaina oli tarkoitus mennä pelaamaan korista myös, mutta kas kummaa, koululla olikin uusien opiskelijoiden tervetuliaistilaisuus. Hyvin sitä huomaa taas informaation pelaavan, kaikki mainokset kun olivat kanjeilla, niin eihän niitä tullut luettua. Pääasia kumminkin, että paikalle satuin. Koululla oli paljon kaikenlaista ohjelmaa, musiikkia, tanssia, tennis- ja jalkapallo-otteluja... Niin, japanilaisten opiskelijoiden lukukausi alkoi vasta 11.4. ja jatkuu pitkälle kesään. Onneksi tulin koko vuodeksi ja aloitin jo syksyllä, sillä silloin japanilaisetkin olivat paikalla. Nyt keväällä tulleet vaihtarit saivat odotella pari kuukautta ennen kuin pääsivät kunnolla tutustumaan japanilaisiin ja ystävystymään heidän kanssaan.
1496758.jpg
Banderolli toivottaa onnea uusille opiskelijoille.
1496764.jpg
Livemusiikkia. Ensimmäistä kertaa kuulin, että mikki testataan vain kirkaisemalla aaaaaaaaaaaaaaaa.
1496772.jpg
Misuho, Maija, Joe, mie ja Saya nautiskelemassa rock 'n rollista. Ja anteeksi, taas ne sormet vaan meni noin. Pitää lopettaa V:n käyttö viimeistään kun tuun Suomeen, kaikkea nää penteleen japskit miulle opettaakaan.
1496770.jpg
Muotia, muotia...

Alkuviikosta säät suosivat, olipa hyvä että juuri silloin sattui olemaan kokeita ja piti lukea. Eipä hätiä mitiä, suomi-tytöt vei opiskeluvermeet ja ittensä pihalle. Mukavahan se oli lueskella kielioppia ja sanoja viltillä auringon paisteessa. Säätiedotuksen mukaan mittari pompsati ma ja ti jopa 26-asteeseen. Siltä se kyllä tuntuikin, ekaa kertaa pidin sandaaleita ja hametta :)
  1496774.jpg1496785.jpg
Beerpark. Varpaitten suunnasta löytyy lähin olut-automaatti. Pitihän se terassikausikin aloittaa ja yhet hörpätä. Mutta vaan yhet. Opiskelemaanhan sitä puistoon tultiin, ei siunkaan ryypiskelemään.

Eilen (torstai 24.4.) sitten jo satoi, vaihteeksi. Ja lämpötila tippui niin, että piti olla peitto nukkuessa. Silti tuntuu upealta, kun enää ei tarvitse pukeutua nukkumaan mennessä. Talvella parhaimmillaan päällä oli sukat, villasukat, kerrasto, lököhousut, huppari ja kolme peittoa. Nyt riittää normaali yökkäri ja peitto, eikä tarvitse pitää sukkiakaan, ou jee! Kesä tulee.


Nyt alkaakin olla aika lähteä koululle päin ja suunnata sieltä Osakaan shinkansen-asemalle. Luotijuna kiidättää miut sitten 2,5 tunnissa Fukuokalle, jossa vietän seuraavat 4 päivää. Hyvää viikonloppua!