Johan tässä on jo viikko kotona oltukin, että on aika lähteä uudelleen. Saatiin Maarian kanssa viime kuun sähköläsku, 16891 jeniä eli noin 100 euroa. Siitä sitten suivaantuneina päätettiin säästää tässä kuussa sähkössä (ei olla pidetty lämmittimiä enää päällä öisin) ja lähteä reissuun 1,5 viikoksi. Kylmä ilmakin ottaa päähän, niin päätimme suunnata sinne missä on vielä kylmempää, eli Hokkaidolle. Loogista eikö? Erona on vain se, että Hokkaidolla on myös LUNTA!! Päästään laskettelemaan (ja katkomaan luita, ei olla kumpikaan lasketeltu muutamaan vuoteen) ja lillumaan ihaniin onseneihin (kuumiin kylpyihin). Elämme myös siinä toivossa, että Hokkaidolla hostelleissa on lämmityslaittteet, jolloin edes sisällä on lämmin.(Eikä meidän täydy maksaa sitä sähkölaskua, hihii).
Matka alkaa huomenna illansuussa, kun istahdamme yöbussiin ja köröttelemme Tokioon. Perillä olemme tiistai aamuna seitsemän aikoihin. Kaksi päivää Tokiossa, tarkoituksena olisi kuikuilla Uenon kodittomat, Tokio tower, Hokusai-dori ja vierailla Ghibli-museossa. Torstai aamuna lähtee lento Sapporoon, siellä lomailua 4 päivää, joista ainakin yksi päivä rinteessä (toivottavasti sää sallii). Maanantaina takaisin Tokioon, jossa vietämme jälleen kaksi päivää, kiertäen ne paikat jotka jäivät ensimmäisinä päivinä katsomatta. Keskiviikko iltana (23.1.) taas yöbussilla Kiotoon ja siitä sitten torstai aamuna kotiin Hirakataan.

Eikä siinä vielä kaikki.
Torstaina ehdin pestä vähän pyykkiä ja palautua, sitten perjantaina (25.1.) lähden Tokushimaan (juu älä kysy missä se on). Kävipä nimittäin niin, että Kanako pyysi minut kotikaupunkiinsa vierailulle viikonlopuksi, nyt kun miulla on lomaa ja hänelläkin vapaa viikonloppu töistä.  Eihän tuommoisesta voi kieltäytyä, varsinkin kun  Tokushima on jossain maaseudulla, jossa en ole vielä vieraillut. Lisäksi on aina mielenkiintoista päästä  näkemään miten paikalliset oikeasti elää ja  tavata kavereiden vanhempiakin.

Näin on Tiinan tammikuu sitten kovasti täyteen buukattu. Eipä jäänyt paljon aikaa opiskelulle.. Alunperinhän miun oli tarkoitus opiskella kolmostason japanin jutut tässä tammikuussa itsekseen ja sitten 30. pvä olisi ollut jump test, jonka läpäisemällä olisin päässyt neljännelle tasolle. Mutta jälleen kerran, elämä on valintoja. Nyt vaakakupissa painoivat enemmän uudet hienot paikat, joita ei myöhemmin keväällä voi enää nähdä, sillä lukukauden alkaessa pitkiä matkoja ei noin vain tehdäkään.

Elämää eivät ole eletyt päivät, vaan ne jotka jäävät mieleen.