Pahoittelen pitkää päivitystaukoa. Tokiosta selvittiin hengissä, reissu meni upeasti. MUTTA. Reissun jälkeen piti keskittyä tekemättömiin tehtäviin ja  sen jälkeen alkoikin kokeisiin pänttääminen, joka jatkuu edelleen, sillä tällä viikolla on välikokeet. Huomenna olisi ensimmäinen: puhuttu japani. Jepjep. Opettajan kanssa pitää tarinoida n.10min. Omituisinta hommassa on, että  pystyn oikeasti  jo  keskustelemaan  (hitaasti, mutta silti)  esimerkiksi siitä mitä aion tehdä, mitä olen tehnyt, mitä haluaisin tehdä..Eli tehokasta on tämä japanin opiskelu täällä, mutta on kiva huomata että kehitystä on tapahtunut. Nyt kun vaan muistaisi/tietäisi sanoja, joita laittaa niihin kaikkiin kivoihin opittuihin kielioppeihin.
Kiitoksia kaikista synttärionnitteluista. Sain ne kyllä ja yritin parhaani mukaan vastailla. Ongelmana vain on se, että miun Suomi-luuri ei toimi täällä Japanissa ja miun japaninlainen puhelin lähettää ja vastaanottaa vaan sähköposteja (ei siis tekstiviestejä) ja se vastaanottokin on vähän niin ja näin. Saan tietokoneesta lähetetyt mailit kyllä, mutta mokoma kapula ei suostu näyttämään mitä viestissä lukee. Paras keino saada minuun yhteys onkin siis sähköposti (ihan koulun osoitteeseen), msm tai skype. Ja kannattaa pitää mielessä aikaero, 6h, eli iltapäivällä kannattaa konetta aukoa, silloin on ilta täällä ja saattaa olla että Tiina istuu tietokoneen ääressä myös..
Kuvia ja tarinaa Tokiosta, Kioton museoista (la 13.9.) ja Midosuji-paraatista ja Osakan linnasta (su 14.9.) on tulossa, kunhan tämä viikko rauhottuu tästä vähän. Kiitos ja anteeksi.